zondag 2 september 2012

Broken controllers, Meedo, Filmhill, Pregolom en anderen

De inhoud van deze website is prive eigendom en geen enkele site heeft mijn toestemming om hun sitenaam in mijn url te zetten.

Waarom deze offtopic post?

Ik heb gemerkt dat er sites zijn die mijn blog misbruiken om verkeer naar hun site te generen via het veranderen van mijn url zonder dat ik daar toestemming voor heb gegeven. In de statistieken van mijn blog zag ik 'rare sites' bij de verkeersbronnen staan. Als ik daarop klikte kwam ik op porno sites. EN DAT HEEFT NIETS MET MIJN BLOG TE MAKEN.
Na een hoop zoekwerk op Google kwam ik deze posts tegen van andere mensen met hetzelfde probleem:

http://thegloomyhistorian.blogspot.nl/2012/08/broken-controllers-meedo-filmhill.html
http://www.takeytezeyheth.net/2011/01/bloggers-beware-of-broken-controllers.html


Het veranderen van de url doet niets met mijn site en zolang je als beheerder van jouw site niet klikt op de 'rare site' in de verkeersbronnen is er niets aan de hand. Echter Google kan mijn site blokkeren en hij wordt nu niet gevonden via zoekmachines. Verder is het slecht voor de reputatie van mijn site. En dat allemaal omdat sites als Pregolom verachtelijke mensen zijn.

Als je zoekt op "brokencontrollers", "referrer spam" of "search engine poisoning" krijg je meer informatie.

Veel nieuwe bloggers hebben last van brokencontrollers

Uit de reacties van anderen lees ik dat veel bij nieuwe bloggers hier last van hebben en niet weten wat te doen. Ik wist ook niet wat het was en of het schade toebracht aan mijn blog en wat de gevolgen waren. Dit soort sites vinden nieuwe blogs trouwens sneller dan de zoekmachines, iets wat ik heel raar vind en wat eigenlijk niet zou moeten kunnen.


Wat kan je er aan doen?

Stuur een mail met de volgende tekst:

I noticed today that you’ve got one of my blogposts on your website with your own URL in front of it:
(Pasted link)
You have done this without my permission which is illegal, it’s my blog, so please remove this post & any other info you may have hijacked from my blog. I’d like to know how you managed this but for now just get rid of anything you may have on me. My blog is none of your business.
I know you’re based in the US, & I’m in Europe, we have easier access to report such behaviour & a much better system of complaint & follow up. Another angle I can act from is some of the disgusting content on there. I will complain to the relevant authorities here & spread the word if you don’t remove anything associated with my website TODAY.
And yes, I’ve done my homework on your website, leave me alone & I’ll do the same.

Deze tekst heeft http://www.takeytezeyheth.net naar whadu@brokencontrollers.com gestuurd en zij kreeg binnen het uur antwoord dat haar url's waren verwijderd.

Meld deze sites bij Google:

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=93713

Geen opmerkingen:

Een reactie posten